2019
Kalender & Race verslag

Marnix rijdt dit jaar de volledige BeNeLux Trophy SBK kampioenschap mee.
Naast de gebruikelijke races, met uitzondering van Frohburg, wil dit zeggen extra races op zowel, sedert bijna 10 jaar, Assen als ook terug Chimay.

Racing

12, 13, 14 april BK Croix-en-Ternois
10, 11, 12 mei BK & IRRC Hengelo, Nederland
18, 19 mei BK Mettet
5,6 juli BK Assen
27, 28, 29 juli BK  & IRRC Chimay
7, 8 september BK Colmbarberg

20, 21, september BK Assen 

Training

4,5,6,7,8 maart – Cartagena
31 maart – Clastres
5 april – Mettet
8 april – Croix-en-Ternois
1 mei – Folembray
30,31 mei Folembray
29 juli – Croix-en-Ternois
5 augustus – Clastres 
16 augustus – Croix-en-Ternois
17, 18 augustus – Clastres

Nieuwe camionette voor de komende 20 jaar 

Na vele uren harde labeur kunnen we op pad met de gloednieuwe camionette.

2019 – Voorjaarstraining CARTAGENA

Training met het BSB Superbike van 4 tot en met 8 maart 2019

Speciaal dit jaar is de voorjaarstraining bij het BSB – British Superbikes van 04 maart tot en met 08 maart in CARTAGENA, Spanje.
Enkel zeer gerenommeerde en gerespecteerde racers kunnen een uitnodiging bemachtigen om bij deze kampioenen te mogen trainen.
Grote namen zoals MICHAEL DUNLOP & SCOTT REDDING zijn ook aanwezig. 
SFEERBEELDEN HIERONDER     

2019 – Race I  BK  CROIX-EN-TERNOIS

12 tot en met 14 april BK Croix-en-Ternois (FR)                                                    

Dit even ter info,  Tijdens een laatste training voor het raceweekend te Croix werd een vreemd lawaai waargenomen in het motorblok, genoodzaakt werd het competitieve motorblok eruit gehaald voor inspectie en werd er in allerijl een vervang blok gemonteerd voor de deelname te Croix-en-Ternois….

Door het andere motor karakter vergde er ook een andere afstelling aangenomen te worden wat terug wennen was….. Op zaterdag behaalde Marnix  tijdens de eerste (berekoude) kwalificatie een 5de plaats,  net voor de tweede kwalif vielen er zelfs wat sneeuwvlokjes…. Marnix kon zijn tijd niet verbeteren en moest zich tevreden stellen met de 7de plaats op de start grid.

Race 1,  beregoede start en mee met de top 5,…….in de 2de ronde werd de rode vlag gezwaaid wegens een crash van Vincent Vanmelderen,….. herstart,  deze was niet zo goed als de vorige maar Marnix kon een constante wedstrijd rijden en behaalde een 7de plaats.

Race 2,  terug een raket start,  in de eerste bocht kon Marnix nog net Kevin Neyt verschalken en de 4de positie innemen, deze kon hij voor drie kwart van de wedstrijd vast houden tot hij door het falen van het blipper schakelsysteem zijn positie verloor aan Neyt, Marnix eindigde de race als 5de,  een schitterende prestatie gezien de omstandigheden .

Op naar de volgende races te Hengelo (NL) die doorgaan op 11 & 12 mei waar Marnix zal aantreden in zowel de BeNeLux Trophy en als gastrijder in het befaamde  IRRC Superbike.               Meer info op :  www.hamove.nl

2019 – Race II
BK & IRRC HENGELO

10 tot en met 12 mei BK + IRRC Hengelo  (NL)
                                             
Prachtig weekend terug te Hengelo, zoals we reeds jaren gewoon zijn, schitterend georganiseerd door de club HAMOVE. 

Op zaterdag P11 in het IRRC en P10 in de Benelux Trophy behaald tijdens de kwalificaties op een 35 deelnemers tellend veld. 

De eerste IRRC Superbike wedstrijd op zondag begon niet zo goed, in de 2e bocht misremde een achterkomende rijder zich waardoor ik onderuit gekegeld werd, gelukkig nog een zachte landing in de hof van de buren… race helaas over. 

De eerste race van de Benelux Trophy verliep stukken beter, ik kon de 6 plek bemachtigen én vasthouden. Helaas was er in de laatste ronde nog een valpartij waardoor ik nog 4e werd. 

De 2e race van het IRRC kon ik op de 9e plaats beëindigen en als kers op de taart kon ik het raceweekend afsluiten met een tweede 4e plaats in de Benelux Trophy én zette ik mijn snelste ronde van het weekend in de voorlaatste ronde 1 minuut 50 seconden.

Zeer tevreden met het resultaat en op naar de volgende race, komend weekend te Mettet.

Van harte bedankt aan het voltallige team, sponsors en supporters. 
Kristof Desmet, Andy Heinze en Jan Vermeer, hartelijk dank voor de foto’s.

 

2019 – Race III
BK Superbike  METTET

18 en 19 mei BK Mettet (B)                                                                       

Raceweekend 3-2019 BeNeLux Trophy te Mettet.

Na het succes weekend te Hengelo hebben we terug mooie resultaten neergezet op de BeNeLux Trophy wedstrijden te Mettet al verliep niet alles zoals gewenst.Tijdens de eerste kwalificatie zette ik reeds na enkele rondes een mooie tijd neer en draaide ik op de 4de plaats maar daar bleef het niet bij. Ik ging (zwaar) onderuit zonder enige reden… gelukkig was er reeds een snelle tijd geklokt en haalden we uiteindelijk de 5de plaats in deze kwalificatie sessie.

Na onderzoek bleek een boutje van de hydraulische veer voorspanner van de achter schokker afgebroken waardoor de olie op de achterband terecht kwam… De motorfiets was zwaar toegetakeld, zelf was ik er zonder erg van af, met hulp van van enkele race vrienden die wat reserve spullen konden missen en zoon Bennett die met een andere kuipset kon komen hebben we de machine terug kunnen opbouwen.

De tweede kwalificatie hebben we moeten missen daar we niet tijdig klaar waren met het vele sleutelwerk, zonder een snellere tijde te kunnen neerzetten in kwalif 2 zakte ik weg naar de 8ste plaats op de startgrid. Die zelfde Zaterdag avond hadden we reeds race 1, een uur voor aanvang gingen de hemelsluizen open en moesten we nog in allerijl regenbanden monteren, Wetrace dus…

Vanop de 8ste positie had ik een kanon start en kwam als 4de de eerste bocht door, in de eerste ronde waren enkelen overmoedig en werd ik terug gezet naar de 7de positie, al vlug zag ik dat die gasten niet genoeg grip hadden op het verraderlijk wegdek en kon ik één per één terug verschalken en uiteindelijk als 4de de eindmeet halen.  Al bij al een schitterend resultaat na alle euvel gedurende deze dag, iedereen zéér tevreden.

Op Zondag avond hadden we race 2, zelfde weersomstandigheden als op zaterdag, Wetrace, terug start vanaf de 8ste positie en opnieuw een mega start, en ook deze keer arriveerde ik als 4de in de eerste bocht, ik kon aanpikken aan de piloot in 3de positie en even leek het erop dat ik deze zou aankunnen tot we algauw te maken hadden met achterliggers die blijkbaar hun draai niet vonden op het natte Mettet, door deze inhaalmaneuvers raakte ik de aansluiting kwijt met P3 maar had voldoende voorsprong opgebouwd op de achterliggende piloten om safe als 4de te finishen. Dus Mettet werd een héél bewogen raceweekend met tweemaal P4 , na de resultaten van Croix-en-Ternois, Hengelo en Mettet wordt ik 2de op de ranglijst van het Belgisch kampioenschap Superbike !!

Dit bracht héél wat na te denken met zich mee, na overleg met het team is er een grote mogelijkheid dat we voor het volledige kampioenschap gaan, dat wil zeggen dat ook Assen begin Juli, Chimay eind Juli en nogmaals Assen eind September er extra zouden bijkomen boven op de race te Colmar-berg begin September die reeds op mijn kalender stond.  Deze beslissing is nog niet definitief maar wordt u spoedig meegedeeld.

2019 – Race IV
BK Superbike ASSEN

6 en 7 juli BeNeLux Trophy te  Assen (Ned)                                          

Na vele jaren doet Fun-Racing Team het TT circuit in Assen nog eens aan, oftewel beter gekend als ‘the Cathedral of Speed’. We hebben besloten om dit jaar een volledig Benelux trophy kampioenschap te rijden en om voor een mooie notering in het eindklassement te gaan. Hierdoor valt echter helaas de race, op één van Marnix zijn lievelingscircuits, Frohburg, in het water. Deze manche uit het IRRC valt jammerlijk genoeg exact samen met de laatste race van de Benelux trophy, welke wederom op Assen verreden zal worden eind September, wanneer ook het BSB er rijdt, ZEKER de moeite waard om te komen supporteren.

Momenteel staat Marnix 3de in het totaal klassement. Om deze plaats in het eind klassement te behouden moet ook op deze data nog gekoerst worden te Assen.
De grootste concurrenten in de Beneluxtrophy, Sander & Yan, hebben vorig weekend op Assen de nations cup gereden, zij maakten vele training- en racekilometers goed op Marnix. Dit weekend stond er op hen geen maat. We zijn vrijdag goed toegekomen op het mooie Assen, een blij weerzien na 11 jaar!
De kwalificaties op zaterdag waren niet helemaal top, Marnix moest nog even zoeken naar de correcte afstellingen en terug wennen aan Assen zelf. Daarnaast was de vering, die in het laatste raceweekend stuk ging op Mettet, nog niet helemaal terug correct afgeregeld. Hierdoor hebben we eigenlijk in de 1e  kwalificatie teveel moeten testen en hebben we ons niet gefocust op het neerzetten van de snelst mogelijke tijd. 1e kwalificatie: Overall P9 – Superbike P5, dit omdat Supersport samen rijdt samen met Superbike. Resultaat 2e kwalificatie: Overall P10 – Superbike P6.  Het blijft wat zoeken voor Marnix om de goede pace te vinden.  Jammer dat Marnix 11 jaar geleden sneller reed dan dit weekend, al is een P5 & P6  in het huidige racelandschap zeker niet slecht.

Op zondag werd de 1e race op de middag gereden, onder tamelijk fris, wissel vallend weer met veel bewolking, niet de meest ideale omstandigheden voor onze piloot die al een jaartje ouder is J. In deze race had Marnix enkele mooie gevechten met oa Jeoffrey Bonafede en Davy Maes, Uiteindelijk finishte Marnix op een 6e plek in het SBK.

Race 2 werd op het einde van zondag gereden om 17h50 in gelijkaardige weersomstandigheden. Ook dit was een mooie koers met enkele mooie duellen, helaas viel Marnix uiteindelijk 2 plaatsten terug naar de 6e plek na enkele spannende laps met wederom Davy Maes en vervolgens met Gian Bianco. Proficiat aan de 2 raketten Sander Claessen & Yan Ancia. Bedankt crew en sponsors.
Extra bedankje aan Andy Immens voor de mooie foto’s.

Volgende afspraak op 26,27 en 28 juli te Chimay waar Marnix deel neemt aan de Benelux Trophy Superbike en alsook aan het prestigieuze IRRC, het wordt er dus reuze druk., 4 kwalificaties op zaterdag en 4 races op zondag.  Iedereen van Harte welkom, see you @ Chimay

2019 – Race V
BK Superbike CHIMAY

26, 27 en 28 juli BeNeLux Trophy te Chimay (Be)                                    
MEER INFO VOLGT

2019 – Race VI
BK Superbike COLMARBERG

7, 8 september BeNeLux Trophy te  Colmbarberg (Lux)                                          
MEER INFO VOLGT

2019 – Race VII
BK Superbike ASSEN

20 tot en met 22 september BeNeLux Trophy te Assen (NL)                                        
MEER INFO VOLGT

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google